ROgift.ro

Cea mai mare biserica din Coreea

Există biserici mari, şi apoi există biserica Yoido din Seul, Coreea de Sud, mama megabisericilor, care are cea mai mare adunare din lume. Într-o zi tipică, 200.000 de oameni participă la unul din cele şapte servicii divine, împreună cu alți 300.000 care urmăresc la televizor, în clădirile adiacente sau
filialele prin satelit. În total, cea mai mare congregație din lume se mândrește cu aproximativ 1 milion de enoriași.Sanctuarul principal găzduiește câte 21.000 de credincioşi la fiecare din cele 7 servicii divine de duminică. Fiecare serviciu are propria orchestra, propriul cor, propriul pastor. Există sute de asistenţi. Fiecare predică este tradusă în 16 limbi diferite pentru vizitatori.
 Până în ultima jumătate a secolului al XX-lea, Coreea a fost una dintre naţiunile cele mai rezistente la mesajul Evangheliei. O cultură profund budistă şi şamanică, Coreea a fost cunoscută în lume ca „Regatul sihastru". Prima misiune creştină în Coreea de Sud a fost în 1784, când misionarii catolici au întâlnit rezistenţă sub formă de indiferenţă, persecuţie şi chiar martiriu.
Cu toate astea, de la 5 membri câți avea biserica penticostală în 1958, a crescut să fie cea mai mare congregație din lume. Unele congregații-satelit ale ei au devenit independente, deși încă rămân conectate la biserica mamă. Există mai multe motive pentru care Yoido a crescut atât de mult și repede, iar pastorul David Cho, fondatorul ei, crede că femeile au avut un rol principal.

 
Coreea istorie